Lærerens samarbejde med kolleger

Dagens undervisning har sat fokus på de problematikker der kan forekomme under teamsamarbejde og møder. Vi har arbejdet med problemløsning, hvor bl.a coachende spørgsmål kan bruges til at udrede problemstillinger. Vi kommer som lærere med forskellig baggrund og erfaring, og det kan skabe konflikter i det indbyrdes i teamet.

Et billede på denne forskellighed og frustration kommer i historien om Mary & Pippin fra Ringenes Herre, da de møder Enterne, et træ-folk, der taler meget langsomt, og kun siger noget der er værd at sige:

“You must understand, young Hobbit, it takes a long time to say anything in Old Entish. And we never say anything unless it is worth taking a long time to say.” 

 - Treebeard, J.R.R. Tolkien, The Two Towers

Forskelligheden mellem de to Hobitters hastværk, og Enternes sirlighed, er et godt billede på hvordan vores baggrund, kultur og personlighed farver vores møde at indgå i team og samarbejde på.

Historien, og især det valgte citat, sætter også fokus på vigtigheden i at sige hvad der er vigigt. Jeg tolker det som at holde sig til sagen (dagsordnen), sige nøjagtigt hvad man tænker og føler om emnet, så det er muligt for de andre deltagere at vide hvordan de skal forholde sig til dig i den givne situation.