Professionsbegrebet og Fremtidens Skole

Jeg har lært om den professionelle lærer og arbejdet med proffessionsmarkører i 4 forskellige tekster. Måden man anser lærerjobbet på, også fra min egen side, er ofte undervurderet og for mig er faglighed ekstremt vigtigt. Jeg bliver derfor provokeret af artikler som den fra information, hvor lærer bliver udstillet som ligegyldige, og som at alle kan gøre det. Jeg synes niveauet er for lavt, fordi man ikke værdsætter jobbet højt nok, og derfor søger jeg også selv ud i et job som går udover folkeskolen, når jeg er færdig - Der bliver simpelthen ikke sat nok pris på lærere i det danske samfund.

Efter min mening skal læreruddannelsen være på universitetsniveau og evt. en overbygning på et andet fag, så man kan dygtiggøre sig i didaktik, men også har en stor faglig viden og erfaring på andre punkter i livet, da læreren er med til at forme børn til fremtidens samfund skal det omfavne forskellighed, ved også at tillade børnene adgang til bedst mulig undervisning af folk der er gode og specialiserede i deres fag.

Vi har talt om et alternativ til skolen, hvor projekter og "lyst til læring" er i fokus som kan ses på følgene link: https://vimeo.com/200664687