Samarbejde med forældre & Interkulturelle møder

Vi bærer rundt på mange fordomme om andre kulturer og grupper. I øvelsen i lektionen blev der beskrevet en typisk CBSer, og jeg kender stereotypen da jeg selv har gået på CBS, hvor man bliver mødt af denne stereotyp af dem der ikke selv har oplevet det. Indefra er der en lige så stor dervisitet som i resten af Københavns skoler - Hippier, Yuppier, Nørder, Jocks osv. Business er i dag ikke kun for dem der vil bestige den berømte stige til Wall Street, men små entrepranørere og alt derimellem. I dagens samfund skal man kunne sælge sig selv og sit produkt, uanset om man er lønmodtager, CEO eller lige har startet sit eget firma.

Det samme er gældende for lærere - Vi skal kunne sælge os selv til skolelederen, så vi får jobbet i første omgang, og så vi tydeliggør at vi er værdifulde og gør et godt stykke arbejde for skolen. Overfor forældrene, så de føler at deres børn er i trygge hænder og har potentiale for læring i skolen, og specielt overfor børnene, så de bliver interesserede i undervisningen og føler sig mødt i undervisningen.

Med mange forskellige kulture blandet sammen i skolen idag, bliver det sværere for læreren at sælge sig selv lige godt til alle forældrene, da alle kommer med forskellige værdier for hvad der er vigtigt for deres børn at lære i skolen.

Hvis vi kan skabe en fælles forståelse og kultur sammen med børn, forældre, kollegaer og chefer, bliver det nemmere at udføre sit job som lærer, og man har mulighed for at nå længere med sin undervisning.