Hver dag er der børn der ikke kommer i skole af frygt for mobning. Det er mit mål at give eleverne en urokkelig selvtillid, så de kan overkomme mobbere uden vold. På baggrund af den ikke-voldelige natur af teknikkerne i Braziliansk Jiu Jitsu er det en af de få effektive modforanstaltninger mod mobning og overgreb.

Jeg vil lærer eleverne at bruge verbal selvsikkerhed til at afskrække mobbere, samt flere ikke-voldelige selvforsvars teknikker for at forblive sikker, hvis man fysisk overfaldes. Vigtigst af alt, underviser jeg ikke i slag og spark, siden de ofte gør mere skade end gavn. Istedet bruger vi kontrolgreb og positioner til at neutralisere trusler uden vold. I konklusion vil vi forberede eleven til at beskytte sig selv mod mobbere, uden at gøre dem til én.

 

SÆRPRÆGET SELVTILLID

"There is no losing in Jiu-Jitsu. You either win or you learn." - Carlos Gracie, en af de primære udviklere af moderne jiu-jitsu i Brazilien.
FB_IMG_1493474137166.jpg

Studier viser at mobning måske er den ledende faktor til lavt selvværd i børn, og ifølge nogle undersøgelser er der under 15% af børn der rent faktisk rapporterer mobning begået imod dem. Børns manglende evne til at konfrontere en mobber har rødder i en dybtgående frygt for deres personlige sikkerhed. Heri ligger udfordringen: Hvordan kan vi hjælpe ofre for mobning med at finde en selvtillid til at modsætte sig deres plageånd, se dem i øjnene og få dem til at stoppe? Svaret er simpelt: Lær ofret at beskytte sig selv imod fysiske angreb, og resten følger med!

 

BEKÆMP ILD MED VAND

“Empty your mind. You must be shapeless, formless, like water. When you pour water in a cup, it becomes the cup. When you pour water in a bottle, it becomes the bottle. When you pour water in a teapot, it becomes the teapot. Now water can flow and it can crash. Be water, my friend.” - Bruce Lee

De fleste kampsportsgrene holder sig til at angribe deres modstander med voldelige spark, slag, knæ og albuer, men i BJJ tager vi en anden tilgang. Alle teknikkerne er udelukkende defensive og bruger ingen angreb. Vi lærer eleverne at afbøde konfrontationer med ord og aldrig at initiere fysisk aggression. Hvis man bliver angrebet bruger vi teknikker til at neutralisere truslen og skabe kontrol, indtil hjælpen ankommer. Vi lærer eleverne at bekæmpe ild med vand, så du aldrig behøver at bekymre dig om at dit barn bliver en tyran under vores vejledning. 

 
 
autodraw 2017-6-6 16-05-40.png

Øget opmærksomhed

Chikane kommer i mange former. Nogen gange reagerer vi ikke aktivt, fordi vi ikke kender grænsen mellem drilleri og mobning. Vi lærer eleven at differentiere mellem harmløs leg og harmful chikane så de ved præcis hvornår og hvordan de skal reagere i enhver situation.

autodraw 2017-6-6 16-06-03.png

Urokkelig Selvtillid

En selvsikker elev kan ikke blive mobbet. Mobbere søger efter “nemme ofre”, som tolererer deres overgreb. Vi giver eleven de redskaber der skal til for at overkomme fysisk, verbal, og psykologisk chikane, så de er så sikre i dem selv, at de bliver umulige at mobbe.

autodraw 2017-6-7 13-30-19.png

Totalt ansvar

Vi forbereder eleven til at tage sig af mobbere uden at gøre dem til én. Vi lægger vægt på disciplin, ansvar og respekt igennem kurset og underviser i “regler for udøvelse” for at sikre at de aldrig misbruger deres evner.

 

REGLER FOR UDØVELSE

"Der er to store regler i livet: Fortæl aldrig alting med det samme" - Ken Venturi

At lære et barn at bruge jiu-jitsu uden at lære dem hvornår de skal bruge det, er som at give nogen en pistol uden at lære dem hvordan man bruger den. Vi underviser eleverne i præcis hvornår de kan og ikke kan anvende de teknikker de lærer. De fem “regler for udøvelse” øves ofte i undervisningen så børn aldrig vil misbruge deres magt, og lige så vigtigt vil de ikke tøve hvis nogen mobber.

Regel 1: Undgå slåskamp for enhver pris.

autodraw 2017-6-7 12-53-04.png

Regel 2: Hvis du bliver fysisk angrebet, forsvar dig selv.

autodraw 2017-6-7 12-59-03.png

Regel 3: Hvis du bliver verbalt overfaldet, følg de tre T-Trin: TAL, TILTRO, TACKLE.

Regel 4: Slå og spark aldrig mobberen, skab kontrol og forhandl.

Regel 5: Når der bruges submissions, brug minimal styrke og forhandl.

Selvom vi diskuterer reglerne for udøvelse i undervisningen, anbefaler vi stærkt at i diskuterer reglerne derhjemme for at sikre at eleven har din support hvis det bliver nødvendigt for dem at stå op imod mobning.

 

VERBAL JIU-JITSU TRÆNING

"En mand der står for ingenting, falder for alting" - Malcolm X
IMG_4823.JPG

En af de mest gennemgribende og ødelæggende form for mobning er verbal chikane. I BJJ er verbal sikkerhedstræning eller som vi kalder det “verbal jiu-jitsu”, en del af den regulære undervisning. Vi har udtænkt en række rollespilsøvelser der lærer børnene hvordan man identificere og styre almene trusler associeret med verbal chikane og relationel mobning. Eleverne lærer forskellen på drilleri og mobning og lærer ikke kun at tale selvsikkert tilbage når nødvendigt, men også hvordan man bruger direkte øjenkontakt og selvsikker positur til at afskrække mobbere fra at gøre dem til mål.

 

“SKUB” VS. “TRÆK” UNDERVISNING

"Forandringens hemmelighed er at fokusere al din energi, ikke på at bekæmpe det gamle, men på at bygge det nye" - Sokrates
IMG_5178.JPG

Vores undervisningsmetodik er lavet specifikt til at gøre undervisningen brugbar, men også sjov. Alle basisteknikkerne er præsenteret i form af “jiu-jitsu lege” så eleverne bliver entusiastiske for at lære. Vi bruger “skub” undervisning frem for “træk” undervisning; når en elev laver en fejl fokuserer vi ikke på fejlen, men kigger på de korrekte udførte dele af bevægelsen. Gennem positiv forstærkning hjælper vi eleverne med at nå deres fulde potentiale uden at true deres glæde ved kunstformen/sporten. Gennem "perfekt rettelse" hjælper vi eleven med at udføre bevægelsen fuldstændig korrekt, og anerkender derefter med et verbalt "perfekt"; gennem denne metode får vi fokus på det vi vil have mere af, og ser slet ikke på ukorrekt eller dårlig bevægelse.

 

BOOK COACHING & WORKSHOPS