FAQ

Hvad er coaching?

Coaching er ressourceorienteret og henvender sig primært til mennesker der i forvejen er velfungerende - den hjælper dig med at synliggøre og udfolde dit fulde potentiale. Du vil opdage og udvikle stærke psykologiske redskaber til at få det bedste frem i dig selv og dine relationer.

Hvad er en ID Certeficeret Coach?

ID Coaching står for identitets coaching; vi arbejder med selvfølelse og en dybere oplevelse af identitet, for at øge din livskvalitet samt personlige og spirituelle udvikling. ID er også en forkortelse for "INTEGRAL DYNAMISK coaching”; ved at kombinere de forskellige psykologiske tankegange, skaber vi en syntese af de mest kraftfulde redskaber og metoder.

"ID Coaching er en unik retning indenfor coaching, hvor vi har en speciel fokus på, hvilken betydning, menneskers selvfølelse og dybere oplevelse af identitet har for både deres livskvalitet generelt og for den personlige og spirituelle udvikling i særdeleshed."
 

Hvad er forskellen mellem coaching og terapi?

En af de mest almindelige misforståelser om coaching er at det er terapi i forklædning, eller endnu værre, terapi fra en ikke-certificeret terapeut - I virkeligheden er coaching en unik service der er designet til at hjælpe sunde, ambitiøse mennesker med at opnå mere succes, udfolde sig selv og vågne op til livets store gaver.
Coaches diagnosticerer ikke, hvorimod terapeuter bl.a. arbejder med sygdomme eller traumer så de kan blive klinisk behandlet. Terapeuter analyserer klienternes fortid for at forstå deres nuværende opførsel, hvorimod coaching identificerer nuværende problematiske overbevisninger eller situationer så klienten får bevidsthed om dem mulighed for at ændre dem
Med andre ord fokuserer terapeuter på "hvorfor" bestemte adfærdsmønstre er opstået, og coaches arbejder med "hvordan" vi kommer videre derfra, ofte med et bestemt mål i sigte.

Skal jeg bruge en terapeut eller en coach?

Det er naturligvis en meget personlig beslutning at opsøge en coach eller terapeut.
En coach vil kunne hjælpe dig med at:
 • klarlægge og nå personlige og professionelle mål.
 • lave en business plan.
 • forbedre dine kommunikationsevner.
 • opnå en balance mellem dit private liv og dit arbejdsliv.
 • starte en ny virksomhed eller skalerer din nuværende.
 • forstå dig selv og dine reaktionsmønstre.
 • overkomme stress.
 • leve sundt og skabe gode vaner.
 • blive mere til stede i nuet og i din hverdag.
 • komme videre fra en uønsket situation.
En psykoterapeut derimod vil kunne hjælpe dig med at:
 • komme dig over tidligere traumer.
 • udforske hvorfor tidligere forhold har været destruktive.
 • arbejde med depression eller angst der påvirker din evne til at fungere hjemme eller på arbejde.
 • håndtere en skilsmisse eller tabet af en du holder af.
Selvom coaches og terapeuter nogle gange hjælper klienter emd lignende problemer, er deres metoder ikke det samme. For at få den rette professionelle ekspertise, er det vigtigt at gøre sig klart hvilken vejledning der passer bedst til dig. Coaching er ikke en udvandet form for therapi. Det er en dynamisk disciplin der hjælper med at motivere og inspirere mennesker til at opnå mere end de tror er muligt.

Har jeg brug for en coach?

At vælge at arbejde med en coach er en stor beslutning. Hvordan kan du vide om du får noget ud af processen?
 • sidder du fast?
 • er du i tvivl om hvad du skal gøre og hvilken retning du skal tage?
 • er du usikker på din vision?
 • holder du eller dine tanker dig selv tilbage?
 • har du en vision, men mangler en plan?
 • har du svært ved at slappe af og nyde processen mod dit mål?
 • har du mistet momentum?
 • hænger dine handlinger ikke altid sammen med din ideer og drømme?
 • er du klar til at tage springet og tage dit liv til det næste niveau?
 • er du klar til at komme ud af din komfortzone?
Hvis du kan svare ja på et eller flere af disse spørgsmål er coaching ganske sikkert noget der kan hjælpe dig!

Hvad kan jeg blive coachet i?

Frustrationer, Ønsker, Relationer, Målsætning, Stress, Relationer, Følelser ... Listen er uendelig lang.
Herunder er et par eksempler:

OPNÅ KLARHED: Bliv klar og fokuseret på dine mål og drømme som kan ændre din fremtid til mere end du nogensinde før har drømt om.
FORBERED DIG TIL FORANDRING: Lær at mestre dine følelser og find mod, styrke, passion og selvtillid til at møde livets udfordringer.
BLIV EN BEDRE LEDER: Opdag dine ressourcer og få selvtillid til at overkomme dine begrænsende overbevisninger og evner til at overtale, inspirere og skabe meningsfulde relationer med andre.
PRÆSTÉR TIL EKSAMEN: Find ud af hvad der er der holder dig tilbage fra at yde dit bedste, hvad der får din mave til at knuge sammen eller gå i sort. Med ny bevidsthed arbejder vi med mindfulness og specifikke eksamens- og præsentationsteknikker til at skabe resonans med dem du taler til og yde dit bedste i pressede situationer.
BLIV EN SUNDERE VERSION AF DIG SELV: Få mere energi og vitalitet gennem træning, meditation og målsætning. Få hjælp til at blive på stien mod resultater og leve det liv du ønsker. Uanset om du ønsker at tabe dig, blive stærkere eller mere smidig vil coaching hjælpe dig med at få bevidsthed i dine vaner og rydde op så du kan vågne op - til et sundere liv med nærvær og tilstedevær.
TÆND PASSIONEN I DIT PARFORHOLD: Fjern de overbevisninger der saboterer dine relationer og holder dig fra at skabe tætte bånd. Få ressourcer til at genfinde passionen og meningen i dit forhold.

Hvordan finder jeg en coach der passer til mig?

Led efter den rigtige coach for dig ved at forstå hvad det er du gerne vil opnå. Sæt dig ind i hvad den enkelte coach specialicerer sig i, og prøv gerne forskellige for at se hvem du svinger bedst med. Du finder hurtigt ud af at der er lige så mange forskellige måder at coache på som der er coaches, og du vil sikkert foretrække nogle kommunikationsmåder og egenskaber mere end andre.
Hvis du ikke er tilfreds med coachingen hos mig giver jeg dig pengene tilbage med det samme. Jeg ønsker kun tilfredse kunder. Du kan derfor bestille din første coaching med ro i sindet.
 

Hvilke mål kan ID Coaching hjælpe med?

ID Ciaching er ideelt for at guide dig selv gennem store beslutninger of ændringer i dit liv. En ID Certeficeret Coach® kan også hjælpe med at klargøre dine mål og visioner og skabe en proaktiv plan til at gå fremtiden i møde. Jeg kan hjælpe dig med at tage velovervejede beslutnonger og give slip på gamle begrænsende overbevisninger.

ID Coaching er også en god ressource for personer med en klar vision og fastlagte mål, men som har svært ved at skabe en handlingsplan og gøre visionen til en realitet. ID Coaching skaber resultater og forandring gennem stærke psykologiske redskaber og arbejder med dine egne inderste ressourcer til at opnå succes ogmomentum i dit liv.
Til dem der er klar til at tage springet og gå i gang med en ny intemiderende udfordring, komme ud af deres komfortzone og skubbe dem selv til det næste niveau, kan coaching være svaret.

Hvordan kommer jeg i gang med coaching?

Kontakt mig gennem mail eller formen her på siden, eller ring til mig hvis du har nogle bekymringer du vil have ud af verden inden du booker, eller hvis du vil høre nærmere om hvad jeg kan tilbyde dig.
Du kan også booke direkte her på siden. Jeg tilbyder forskellige typer af coaching til forskellige personer så spørg gerne hvilken der passer til din situation.
Hvis du aldrig har prøvet coaching før eller ikke ved om min stil passer til dig, kan du risikofrit bestille din første session da jeg har 100% tilfredshedsgaranti eller du får pengene tilbage.
I din første session forventningsafstemmer vi så vi ved hvad vi forventer af hinanden. Hvis du allerede har et emne du vil coaches på kan vi gå i gang med at afklare og afhjælpe dette.
En typisk coaching finder frem til dine begrænsende overbevisninger eller barrierer du sætter for dig selv. Vi sætter udfordrende mål og begynder at definere din vision for succes.
Efter din session aftaler vi om du ønsker et længere forløb og om du ønsker opfølgning gennem din process.
 

Hvor lang tid bør jeg gå i coaching?

Hvert eneste menneske er unikt og har forskellige behov, men hvis du virkelig vil se en forandring foreslår jeg mindst et år med regelmæssig coaching. Dette er for at skabe gode vaner, komme dybt ned i dine gemte ressourcer, opdage dine skjulte sider, overkomme begrænsende overbevisninger og vedholde din egen personlige udvikling.
Jeg har gjort det muligt at købe coaching forløb over 5 eller 10 gange til en bedre pris hvis du bestiller det på forhånd hvor det fungerer som et "klippekort".

Hvor lang tid skal der gå mellem hver session?

Det varierer meget fra person til person, men jeg foreslår hver 14. dag. I så fald har du tid til at fordøje de nye indtryk og indsigter, du har tid til at afprøve de nye redskaber og har ikke glemt det hele når vi ser hinanden igen. Hvis du vil have mest ud af et forløb anbefaler jeg ikke at der går mere end 14 dage imellem hver session.

Hvad får jeg hos Emil Alexander Coaching som jeg ikke får andre steder?

Jeg har erfaring som leder i rejsebranchen og i detail, jeg har arbejdet med unge gennem mit arbejde som lærer og jeg har en kæmpe nysgerrighed og glæde på livet. Når jeg laver noget jeg kan lide går jeg ofte ind i et meget fokuseret mindset og dykker dybt ned i detaljen. Mit videbegær går at jeg konstant videreuddanner mig og mit ønske om at hjælpe andre mennesker bedst muligt giver dig en dybt dedikeret og proffesionel coach, der stadig kan bruge humor og provokere dig hvis du har brug for det.
 

Hvordan finder jeg ud af om coaching er noget for mig?

Hos emilalexander.dk giver jeg fuld tilfredshedsgaranti på coaching. Måske har du ikke tidligere modtaget coaching eller deltaget i workshops og ved derfor ikke hvad jeg står for. Det er vigtigt for mig at du kan have tillid til mig og at du får en god oplevelse.
Derfor giver jeg dig muligheden for risikofrit at opleve 1 coaching session. Jeg er sikker på at denne mulighed gør det lettere for dig at tage beslutningen om et længere coaching forløb.

Sådan virker det: Betal og deltag i din første coaching session. Hvis du, indenfor 14 dage efterfølgende, beslutter at coachingen ikke er noget for dig (uanset grund), så giv mig besked, og jeg vil refundere din betaling – uden at stille spørgsmål. Du skal blot returnere de eventuelle materialer du har fået udleveret.
 

Kan jeg få tilskud til coaching?

Hvis du skal bruge coaching som en del af dit arbejde eller som hjælp til et projekt som din arbejdsgiver finansierer kan man søge om tilskud eller fuld financiering gennem sit eget arbejde.
Hvis du er studerende kan du få en bedre pris, da jeg ønsker at alle skal have mulighed for vejledning i alle stadier af livet, og jeg ved hvor stor en hjælp og indflydelse det kan have gennem ens studier, med hjælp fra en coach.
Du kan ikke få offentlig støtte til coaching.

Hvordan finansierer jeg mit coaching forløb?

Hvis du booker et længere forløb kan du få det billigere hvis du betaler det hele med det samme.
Jeg tager 1 klient om måneden pro bono, da jeg ønsker at alle skal kunne å hjælp og vejledning uanset hvilke midler de lægger inde med. Ønsker du at blive denne klient, så skriv en mail med din situation på coaching@emilalexander.dk, med emnet "ønske om gratis coaching"

Hvilke metoder anvender Emil Alexander Coaching?

Jeg forsøger altid at holde mig opdateret på den nyeste forskning inden for vestlig naturvidenskab, psykologi og andre humanistiske videnskaber. Jeg anvender de væsentligste teorier inden for personlig udvikling såsom Ken Wilbers Integrale metode, Spiral Dynamics, Shadow Work, De 7 forandringsprincipper, Ole Vadum Dahls Coaching Principper og meget mere.

ID Coaching arbejder især med selvfølelse og identitet. Jeg arbejder med coaching på flere niveauer da vi har 3 lag af identitet: Det reaktive, det kreative og det essentielle selv. Jeg arbejder med stærke psykologiske redskaber inden for 7 grene: adfærdspsykologi, kognitiv psykologi, kognitiv psykologi, systemisk psykologi, eksistentialistisk psykologi, humanistisk psykologi & transpersonel psykologi.
 

Hvor og hvordan mødes vi?

Jeg har lokaler i Silkeborg, Østerbro i København og Frederiksberg. Vi kan aftale hvilken der passer dig bedst og se hvilket lokale der er ledigt. Vi kan også mødes hjemme hos dig hvis du ønsker det.
I situationer hvor det ikke er muligt at mødes, kan jeg coache dig over telefonen eller på skype.

Hvor kan jeg få mere information?

Du kan kontakte mig på coaching@emilalexander.dk (Jeg svarer på alle henvendelser inden for to hverdage). Du kan også efterlade dit telefonnummer og navn – så ringer jeg tilbage når det bedst passer dig!